top of page

I'm a title. Click here to edit me

Historie og vertskap

Søstun Gård har vært gårdsbruk siden 1600-tallet.Alle husene på gården er gamle. Bua er fra 1805 og våningshuset ble ombygget i 1905 til den stilen vi ser i dag. De første kjente bøndene som drev gården er Ole Larsen og Marthe Gudmundsdatter som drev den tidlig på 1700-tallet. Gården har fulgt 9 generasjoner siden den gang.

Dyreholdet i 1875 var 1 hest, 5 kuer, 6 sauer og 1 gris. Frem til 1970-tallet var det stor aktivitet på gården, men det ble stopp da Rudolf Snedsbøl  døde, og kona Kristiane satt igjen med gården alene. Hun flyttet derfor til sitt barnebarn på Børrud i 1974. Det sto tomt frem til 2000, da Rudolf og Kristiane's barnebarn, Roy Isaksen  og kona Bjørg overtok gården. De pusset opp hele hovedhuset, men beholdt den gamle bondestilen.

I 2011 bestemte de seg for å flytte nordover igjen, og spurte naboen(oss, Familien Børresen), om vi kunne tenkt oss å ta over gården. Vi kunne ikke si nei til en så fin gård, så det var en ganske enkel avgjørelse. Men, hva skulle vi bruke den til? Bjørg kom med forslaget om gårdsturisme, og slik ble det.

bottom of page